FAUSTina – En djevelsk farse

Posted on Nov 12, 2013

FAUSTina spilles på:

Støperiet i Tønsberg:

2/9  kl:19.00

3/9  kl:19.00

4/9  kl:19.00

Brageteateret i Drammen:

13/9  kl:16.00

14/9  kl:17.30

Oslo Nye – Trikkestallen:

17/9  kl:14.00

18/9  kl:19.00

19/9  kl:19.00

20/9  kl:18.00

Sunne (Sverige)  Nordisk barn og ungdomsfestival

29/10 kl:10.00

Billetter kan bestilles på www.billettservice.no eller kjøpes i døra 

FAUSTina er en moderne og vittig versjon av den klassiske myten om den lærde doktor Faustus som selger sin sjel til djevelen for å kunne forstå og beherske verden. I denne framstillingen er hovedpersonen en frustrert kvinnelig teaterforsker som nærmer seg de 60. Hun forhandler med djevelen Mefisto og oppnår evig ungdom og stor publisitet. Hun når virkelig ut i offentligheten med sine revolusjonerende teaterteorier, men hun redder ikke verden slik hun har trodd. og håpet.

Kattas Figurteater Ensemble er kjent for sine sjangerblandinger. FAUSTina er intet unntak. Her mikses farse, tragedie, figurteater, skuespillerteater, video, sosiale medier og kommersielle salgstriks til en uimotståelig blanding. Det er både underholdende, lekent og dypt alvorlig ment.

Den gamle Faustina spilles av teatrets leder, Anne Helgesen. Mens Tessa Lepistö har rollen som den unge Faustina. Djevlene Mefisto og Buzzo er teaterfigurer, skapt av dukkemaker Jon Mihle. Djevlene blir tvetydige symboler på ondskapen som styres av og samtidig styrer menneskene. Scenografi og videoprojeksjoner er ved Tormod Lindgren og Adam Bartley. Musikken er kompnert av Bendik Hovik Kjeldsberg.

Kattas Figurteater Ensemble holder til i Tønsberg. Teatret skaper forestillinger både for barn og voksne, og denne siste er beregnet på et publikum fra 15 år og oppover. Kattas har også tidligere arbeidet med adapsjoner av klassiske dramatekster – Grå Gubber spiller Hamlet (2010) og DUKKEHJEM figurlig talt etter Ibsen (2011).

Anne Helgesen som leder Kattas Figurteater Ensemble har doktorgrad i teatervitenskap med figurteater som spesialområde. Hun har skrevet en rekke bøker og fagartikler om emnet. Dessuten er hun dramatikeren bak FAUSTina.

 

 

Kattas Figurteater viser:

FAUSTina - En djevelsk farse

Manus:  Anne Helgesen (med god hjelp fra Johann Wolfgang von Goethe, Christopher Marlowe og Agnar Mykle)

Regi: Irina Niculescu

Musikk: Bendik Hovik Kjeldsberg

Scenografi: Tormod Lindgren

Video: Tormod Lindgren og Adam Bartley

Figurer: Jon Mihle

Figurmaking/effekter: Steinar Kaarstein

Søm: Birgitt Gjerpe og Elisabeth Eastwood

Produsenter: Iselin Skagen og Ida Wollgohs

 Gamle Faustina: Anne Helgesen

Unge Faustina: Tessa Lepistö

3. figurspiller: Francesco Cerutti Nava/Madeleine Barosen Heroldt

 

Varighet: 60min

Anbefales over 13år