Grå Gubber leker med fyrstikker

Posted on Aug 25, 2015

-  en vill versjon av Piken med fyrstikkene

 Premiere i Nøtterøy Kulturhus 10. oktober kl. 18.00

Papirhuset Teater 16.oktober kl. 18.00

Pike og Hammer_crop

Billettbestilling: http://kattasfigurteater.ticketco.no/graa_gubber_leker_med_fyrstikker

Om forestillingen:

Den lille piken med fyrstikkene av H. C. Andersen handler om den fattige jenta som går gatelangs i kulda på selveste nyttårsaften for å selge fyrstikker. Ingen kjøper noe av henne.

I vår forestilling skal dukkespilleren, Tessa framføre Piken med fyrstikkene. Men publikum blir forsinket på grunn av gjøgleren, Erlend som opptrer like utenfor teaterlokalet. Dette starter konfliktfylt, men de to får etter hvert et felles prosjekt. Barna i salen blir fort deltakere i prosjektet, for alle vil redde den lille piken. Dermed blir den planlagte forestillingen endret. Dukkespilleren og Gjøgleren forenes i ønsket om å redde den fyrstikkpiken. Men er det mulig å endre H. C. Andersens eventyr?

Humoristisk og tankevekkende:

Kattas er et annerledes teater, et teater som mikser illusjon, magi og burlesk humor i en uimotståelig blanding. Dette er en forestilling om et eventyr mange av oss kjenner svært godt, men i Grå Gubber ånd blir det forviklinger, og forestillingen utspiller seg på flere plan. Det handler like mye om spillerne i Kattas og deres forhold til hverandre, figurene og den verden vi lever i som det handler om H. C. Andersens verdensberømte eventyr. Men vi mener likevel at vi er svært trofaste mot den store dikterens intensjoner.

Fakta om forestillingen:

Manus: H.C. Andersen og Anne Helgesen

Regi: Anne Helgesen

Figur- og maskemaker: Jon Mihle

Musikk: Bendik Hovik Kjeldsberg

Skuespillere/Figurspillere: Tessa Lepistö og Erlend Tveite

Spillende tekniker: Daniel Sørdalen

Produsent: Iselin Skagen

Varighet: 45 minutter

Målgruppe: Fra 5år + alle som liker dukketeater generelt og spesielt alle dem som er fan av Kattas Grå Gubber.

 

Foto: Espen Winter

IMG_5164IMG_4911IMG_5058